Troleibuzele din Chișinău. Detalii semnificative care scapă analiștilor politici

27 martie 2016 destin valah Lifestyle

Troleibuzele din Chișinău conțin mici pete de căldură personală, amprente de suflet care te emoționează și îți dezvăluie fațetele ascunse ale umanității.

Între scaunele montate peste roata din spate a troleibuzului 28 există un spațiu destul de generos în care a fost montată o cutie de tablă încuiată cu lacăt. Cine poate ști ce ține șoferul acolo? O sticlă de oarece? Scule? O punguță cu ceva ceapă și șuncă și mămăligă? Până la urmă nici nu contează foarte mult ce se ascunde în spatele lacătului ce păzește această mică improvizație.

Un covor roșu acoperă capacul ce protejează micul mister al troleibuzului 28. Și covorul acesta uzat, vechi – dar spălat – este elementul care mi-a atins sufletul. Cineva a simțit nevoia să înfrumusețeze tabla cenușie și impersonală. A făcut un sacrificiu și a adus de-acasă un covor vechi, un petic de țol care, cândva, a făcut parte din familie. Șoferul și-a adus un fragment roșu din gospodărie la locul de muncă.

Și nu poți rămâne nepăsător față de așa ceva.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign