Lifestyle

Trenul Prietenia: când să mergi la WC

Sunt dispus să vă împărtășesc din experiența mea și să vă ușurez călătoria spre și dinspre Chișinău. Fiți atenți la ce urmează dacă mergeți cu trenul. Chișinăul nu este un oraș pentru începători.

Trenul Prietenia pleacă din Chișinău la orele 16:35. În jur de orele 19:00 ajunge la Ungheni, unde încep controalele pentru trecere frontierei în paralel cu schimbarea roților trenului de pe ecartament sovietic pe ecartament european. Nu aveți voie să coborâți din tren, vagoanele sunt păzite de grăniceri. Conductorul încuie ușa WC-ului și nu o mai deschide decât după ce trenul pleacă din vama românească spre Iași, în jur de ora 22:00, dar se poate să fie și mai târziu, depinde cât durează controlul. Rețineți: WC-ul este încuiat vreme de 3 ore minim și nu aveți voie să coborâți din tren.

Soluții:

  1. Vă ușurați înainte de orele 19:00. Nu-i de glumă, puneți-vă alarma la telefon să sune.
  2. Un bidon poate fi salvarea călătorului care nu cunoaște acest taine. Încuiați ușa compartimentului și ușurați-vă.
  3. Când pornește trenul din Ungheni rugați-vă de conductor să vă deschidă ușa WC-ului. Cu puțină concentrare aveți șansa să contribuiți la bazinul hidrografic al Prutului.

Același lucru se întâmplă și pe ruta București-Chișinău, între orele 03:00 – 06:00. Atenție la aceste ore, situația poate deveni disperată, am văzut asta de nenumărate ori.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button