IstorieMain

Și încă o dovadă a prostiei care ne înconjoară

Am auzit mulți dobitoci în care prostia explodează cu toată forța tinereții afirmând pe un ton de superioritate: ”eu nu urmăresc presa, eu mă informez de pe internet!”

Și chestia asta îi face mai buni, mai curați – adică ei evită manipularea, ei se informează de pe internet, ei nu stau la mâna jigodiilor de jurnaliști mincinoși. Generația actuală nu mai poate fi manipulată pentru simplu motiv că se informează de pe internet și driblează cu dibăcie pe cocoșații de jurnaliști.

Iar acesta este momentul în care îmi vine să râd și să plâng în același timp.

Pentru că oricât ar fi crescut cu internetul în brațe, în realitate milenialii ăștia sunt de o naivitate înduioșătoare, dublată de o fudulie strămoșească sănătoasă, purtătoare de tichie de mărgăritar. Am întâlnit un astfel de fenomen prin 2000 și puțin, un semizeu de 17 ani care îmi explica superior cum se pișă el pe toată filosofia antică, el nu avea nevoie de Aristotel și Platon. Nu să-i citești în original sau traducere cap-coadă, dar măcar niște rezumate, am încercat eu marea cu degetul. Noooo! Aristotel și Platon sunt depășiți, nu mai avem nevoie de ei – nu vezi internetul?!? De acord, internetul, dar totuși, evoluția gândirii europene, să avem măcar habar de gândurile celor vechi, să nu ne trezim că gândim o idee nouă veche de 2000 de ani. N-auzi omule?!? Internet!

Și nu era chiar retardat omul, doar fudul și autosatisfăcut de internet. Între timp situația s-a agravat din moment ce am ajuns la ”eu nu citesc presa, mă informez de pe internet”. Vreau să le spun un mic secret băieților ăștia nemanipulabili și independenți: informațiile de pe internet nu apar de la sine. Sunt scrise de niște oameni. Iar majoritatea oamenilor care scriu știrile pe internet sunt jurnaliști care ”fac presă”. Și ”eu nu citesc presa, eu mă informez de pe internet” a ajuns în sondaje și analize, iar experții analizează decăderea presei din acest punct de vedere. Adică dec, și experții vremurilor sunt în rând cu populația, nici ei nu-i suportă pe jurnaliști, tocmai pentru că se informează de pe internet.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button