Cultura

SEDUCŢIE

My.Roxa

 

Prin urmare ce este seducţia sau, mai de grabă, ce este indicat să seducem? Trupul (instinctul) sau creierul adică mintea?

Eu personal susţin că seducţia este arta de a manipula creierul, iar trupul doar ascultă. Fiecare a fost îndrăgostit măcar o dată şi fiecare a iubit. Poate ne-am îndrăgostit de creierul cuiva, de comunicarea cu persoana respectivă, poate ne-am îndrăgostit de mirosul, de comportamentul său, de cele mai mici gesturi.
Când spun iubire şi seducţie, mă refer la nebunia aia absolută care sfidează orice formă de raţiune. Este uşor să vorbeşti despre seducţie neînţelegandu-i raţionamentul şi sensul. Poate nici eu, nici tu nu-l înţelegem şi ne lăsăm purtaţi de val că ne e bine, cel puţin pentru moment. Şi îmi aduc aminte de acele strângeri de inimă ce mă făceau de multe ori să mă concentrez pe respiraţie..

Cât despre dragoste la prima vedere, eu am mai scris, dar am spus că nu cred în ea, dar cred în poftă la prima vedere.
Cu toate astea, l-aş da pe cel mai frumos bărbat pe unul care ar şti să se joace cu mintea mea fără să mă lase să mă plictisesc însă, pe unul care m-ar intriga într-un fel anume, unul de la care să am ce învăţa şi cu o gândire sănătoasă şi rupt de tot matrix-ul ăsta. Asta după ce mă seduce, evident.. 😀

Revenind: seducţia înseamnă de fapt ispită, înseamnă farmec asupra celuilalt, dar bineînţeles cu voia sa. Este un fel de joc în care conducem şi suntem conduşi totodată.

Un psiholog spunea ceva de genul: seducţia te face să-ţi schimbi centrul de greutate. Cum? Să-l faci să creadă că e de găsit ceva extraordinar în cel care a exercitat acţiunea de seducere.

Până la urmă, fiecare dintre noi are această abilitate doar că unii nu se mai antrenează şi uită de ea. 🙂  Poate că ar trebui să o folosim mai des pentru că, în felul ăsta, obţinem ceea ce ne dorim. Evident că totul are o limită, graniţa spre vulgaritate şi manipulare fiind foarte fină.

Seducţia nu înseamnă neapărat sexualitate sau, cel puţin, nu pe toate sectoarele în care o putem folosi. Aceasta ne poate îmbunătăţi uşor relaţiile cu ceilalţi, inclusiv relaţia cu noi înşine. Ca o a doua definiţie a ei, eu aş adăuga asta: seducţia se raportează fix la trei cuvinte: dorinţă, încredere în sine şi limbajul trupului.

Şi am să închei aşa: „Ne tot lăsăm mereu seduşi
De cei ce umblă cu mănuşi,
Uitând că ei le folosesc
Să-i protejeze când lovesc..”

 

 

Seducţie

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button