Salariul, în România, a fost decuplat de productivitate, bă!
de Constantin Gheorghe
Niște precizări, pentru un idiot, care este Decanul Facultății de Sociologie din Universitatea București: productivitatea este problema angajatorului. Care problemă, dacă idiotul n-a aflat, angajatorul a transferat-o în cârca angajatului. În loc să investească în echipamente, tehnologii, formarea personalului, crește timpul de muncă și intensitatea muncii. De fapt, salariile, raportate la durata reală a timpului de muncă, nu la cea normată, sunt mult mai mici.
Așa că este invitat să-și vâre în cur panseuri de genul ăsta: „Sunt multe locuri în care mai toată lumea este plătită la nivelul salariului minim, pentru că angajaţii nu au o productivitate foarte mare. De aceea, creşterea salariului minim trebuie să meargă mână în mână cu creşterea productivităţii muncii, pentru că altfel costurile unei firme se majorează şi se poate ajunge la transformarea profitului în pierdere sau la restructurări. Salariul minim pe economie este mic în comparaţie cu cel din alte state europene, dar nu este mic prin comparaţie cu productivitatea angajaţilor“.
Bă, boule! Aia care fac cutii de viteză pentru Mercedes la Sebeș, plătiți în medie cu vreo 350 de E, sunt productivi, bă! Că dacă nu erau, nu își făcea planul de fabricație fabrica din Germania! Salariul, în România, a fost decuplat de productivitate, bă! Oricât ai munci, primești o p..ă! Hai sictir!