Dacă nu gândim cu capul nostru, nu vom face nimic.

06 mai 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe
Problema economiei mixte nu este nouă. Ea a revenit în atenție după mai bine de trei decenii de excese neo-liberale. Care ne obligă să revenim la centru, pentru că nici economia de comandă, excesiv planificată, nici economia total ieșită de sub orice formă de reglementare, nu produc altceva decât crize și efecte contrare celor scontate de promotorii lor. Iar prototipul economiei sociale de piață, care a făcut prosperitatea Europei Occidentale după WW II se găsește în New Deal. Cu care Roosevelt a salvat atât capitalismul, cât și democrația. Nu, nu exagerez. Mai gândiți-vă! Și gândiți-vă de ce Bern Sanders este atât de bine receptat de tinerii americani.

Acum mă veți întreba de ce scot de la naftalină articole vechi de atâția ani. Motivul este simplu: să se știe atât că există o gândire alternativă în țara asta. Că avem nevoie de o dezbatere serioasă, nu de recitări din manuale. Dacă nu gândim cu capul nostru, nu vom face nimic.

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign