Puțină economie, băieți!

06 aprilie 2018 destin valah Editorial, Istorie

Puțină economie, băieți! Nu faptul că ”n-avem producție internă” duce prețul alimentelor până la cer! Avem producție. Ce nu avem este capacitatea de a concura cu monștrii monopoliști, străini, care domină atât producția, în anumite domenii, cât și-sau mai ales!-distribuția. Iar fără concurență, de unde prețuri decente?! Oul românesc ajunge la dublul prețului la ieșirea pe poarta producătorului! La toate alimentele este la fel. E drept, și românii profită de porcismele monopolurilor străine, și își aliniază și ei prețurile de desfacere cu amănuntul.

Cum românii sunt alergici la orice formă de asociere-alergie indusă, via și bravele noastre elite intelectuale și directori de conștiințe!-prețurile vor tot crește, și piața va fi dominată de dinozaurii distribuției din afară. Iar dacă ne lăsăm jupuiți, să fim sănătoși! Cum apare o formă de rezistență din partea consumatorilor, cum băieții se mai potolesc. Dar dacă nu-i deranjează nimeni, de ce le-ar fi milă de portofelul românului? Capitalismul nu este societate de binefacere! Profitul gros este idealul lui. Dacă ați uitat, e bine să scormoniți prin memorie…

de Constantin Gheorghe
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign