Cultura

Punct şi de la capăt.

Oare de câte ori nu am simţit nevoia să putem lăsa totul uitării şi să începem o nouă viaţă?

Ştiţi ce zic? Ca şi cum am închide o carte, am deschide alta, cu foi albe cărora am putea să le dăm contur şi culoare, ca şi cum am renaşte..

Sunt sigură că se poate face asta într-o oarecare măsură deşi timpul curge ca un tăvălug peste noi, dar ne aşează pe fiecare acolo unde ne este locul..

Că ne alegem locul sau nu..probabil că ăsta este un lucru pe care nu-l vom afla niciodată, dar merită sa ne dăm toată silinţa pentru a ne croi un drum cât mai minunat.

Se spune că dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, vei găsi o cale şi, evident, o soluţie; dacă nu- vei găsi doar o scuză..

Orice zi poate reprezenta un nou început. Ca o primăvară aşa. Şi asemeni ei, ea nu vine întotdeauna când o aştepţi, mereu veselă, ci poate uneori tristă şi melancolică; poate friguroasă şi zgribulită..

Nu am auzit niciodată de un moment urât care să ţină o veşnicie, până şi cele mai adânci crize trec. Singura problemă ar fi timpul.

Am să vă dezvălui un proverb egiptean care îmi place mie mult: „Timpul nu se teme de nimic decât de piramide”.

Şi cred totuşi că este invers. Piramidele se tem. Se tem că le va lua din strălucire şi din măreţie!

Ce vreau să scriu este că nu ar trebui să irosim nici o secundă pentru a le spune oamenilor dragi că îi iubim, pentru a face ceea ce ne place şi a trăi fiecare moment ca şi cum ar fi ultimul, pentru a ne bucura inima şi ochii de ceea ce ne înconjoară atât cât mai avem timp.

Ştiu că trebuie să învăţăm din trecut pentru că istoria se tot repetă şi nu se va opri până când nu ne vom îndrepta greşelile. Abia atunci o poţi lua de la capăt, cu lecţia învăţată..; altfel ar fi ca şi cum ai încerca să construieşti ceva pe un teren gata accidentat..

Că a fost vorba de boală, de decepţii, de pierderi mai mari sau mai mici- omul întotdeauna a avut capacitatea de a-şi reveni chiar dacă nu i-a fost uşor. Aşa că atunci când ai un moment de cumpănă, ia o clipă de linişte din trecut şi concentrează-te asupra ei.

Totul pe lumea asta trece. Eu mă încăpăţânez să cred că viaţa este frumoasă. După asta oricum nu ştim ce ne aşteaptă..

 

 

Punct şi de la capăt.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button