Ce ne putem dori mai mult?

14 decembrie 2015 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Voi realizați în regim politic am ajuns să trăim? Am revenit la regimul partidului unic, de vreme toți sunt la putere, toți sunt în opoziție( opoziție la ce? ), de fapt, toți la putere, iar Parlamentul este din nou Marea Adunare Națională, care votează tot ce-i trimite Guvernul. Un guvern pe care nu și-l asumă politic nimeni, dar pe care toți îl sprijină. Măcar guvernul comunist era al Partidului Comunist Român și, ce să vezi, dădea socoteală pomenitului partid, și Marii Adunări Naționale! Ăștia cică dau socoteală unei entități comic-absurde, de fapt o non-entitate, numită ”strada”, pentru că nici măcar mizeria numită ”societate civilă” nu și-l asumă.

Serios, noi mai îndeplinim condițiile politice ale apartenenței la Uniunea Europeană, sau nu mai contează? Suntem în epoca ipocriziei generalizate, în care valorile sunt înlocuite cu etichete, și politicile publice cu lozinci? Dacă da, suntem deschizători de drumuri. Suntem entitatea statală total ne-suverană! Visul de aur al capitalismului aici se întrupează. Că trebuia să fim primii nu doar la boli sociale, gen TBC sau HIV/SIDA, ci și la totalitarism cu aromă de democrație. Artificială, ea, aroma, dar aromă. Ce ne putem dori mai mult?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign