Lifestyle

Parcarea bat-o vina!

Pot spune ca “am norocul” de a vedea zilnic soferi de jumatate de leu din ala gaurit, care parcheaza dupa bunul lor plac, in asa fel incat nimeni nu mai poate parca langa, dupa, inainte, ma rog, ai prins ideea. Mai mare imi este mirarea cand vad ca o repeta de N-ori, aceasi masina, acelasi sofer, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca persoanele respective nici nu vor sa parcheze normal. Sa exemplific.

La fel cum “am norocul” de a-i vedea zilnic pe acesti soferi, la fel am norocul de a ma muta tot timpul langa o vecina, care, sincer, “nu stie a parca” (vorba aia). In Bucuresti aveam o vecina cu un Beetle galben cu numere de Prahova (evident) care, ma jur, nu stia de marsarier! Altfel nu-mi explic cum putea parca de-a lungul anilor in halul acesta… (Am doar cateva poze, dar tipa parca asa aproape zilnic)

24 februarie 2016

ph27fun-24februarie2016

8 martie 2016

ph27fun-8martie2016

25 martie 2016

ph27fun-25martie2016

Am poze cu parcarile iesite din comun doar din Bucuresti, pentru ca ma gandeam ca doar acolo se intampla asa ceva. Total gresit! Am fost in Arad recent, am ramas tablou, afis, poster, gura-casca si cum vrei tu sa-i mai spui la fenomen, cand am vazut cum parcheaza lumea la mall. Deci in Arad! “la mine acasa” lumea parca mai rau ca in Turcia, iar dand acest exemplu, inseamna ca in Bucuresti se parcheaza normal! Deci in Arad, din 2 in 3 masini vezi o masina parcata pe doua locuri de parcare! Si nu doar bmw-uri uzate…  Dar noi ne batem pe piept ca in Arad suntem altfel, mai destepti, mai civilizati, din astea.

In Timisoara, zici ca esti in Bucuresti. In primul rand traficul este de-a dreptul infernal. Au inchis istia un pasaj, serbus! Tot orasul este blocat :)) Dar si aici am o vecina care seamana cu tipa cu numerele de Prahova… Deci femeia asta parcheaza intentionat (altfel nu-mi explic de ce sa parcheze prost de 2 luni) ca sa nu mai incapa o alta masina in fata masinii ei…

Si acuma vei spune: Bai ce om si asta… Se enerveaza aiurea ca cineva nu stie sa parcheze, devine ca mosii aia care urla pe geam sa nu mai bati mingea… Dar nu-i asa 🙂 In 2004, cand am facut scoala de soferi, la categoria B la examen, nenea cu chipiul imi spune: “Turbatule (aveam freza cu creasta) parcarea cu spatele intre acei doi pomi, paralel cu usa de garaj! La C+E, cand trag pe dreapta ca sa-i fac loc altui coleg, imi spune nenea cu chipiul: Trage mai pe dreapta, ce? Crezi ca doar tu esti in traficul acesta?! La A mi-a zis doar sa am grija la toti care ies din parcare, deci asta-i treaba diferita (si tocmai ai aflat ce categorii am in permis) Dar ideea este ca la scoala te invata cum sa parchezi (presupun ca este valabil si astazi) dupa care tine de omul din tine, poate si de cei 7 ani de acasa, cum parchezi dupa ce ai cartonasul laminat in mana… Iar asta ma face sa raman blocat, cand vad cati oameni aleg sa fie “altfel” (ca sa nu folosesc conjugari ale unui cavant, cum ar fi idiot)

Deci ideea si intrebarea de baza este: De ce sa parchezi ca un (introduceti un cuvant care sa caracterizeze un sofer care nu parcheaza intre liniile marcate) cand poti sa nu parchezi asa si sa lasi loc si unui alt sofer? Sau de ce sa parcheze 3 masini pe o strada, cand este evident ca acolo ar incapea 4 masini, daca fiecare parcheaza cum trebuie?

Si totusi aleg sa inchei cu o intrebare: acesti “soferi” care sunt precum majoritatea soferilor pe serpentine (adica merg 30-40, se formeaza ditamai coloana in spatele lor, dar cand ajung pe autostrada ii dau 200! Pai drept stiu sa mearga toti!) pot fi educati sa nu mai faca asa? Si daca pot fi, intrebarea este cum? Cum educi un om sa nu mai parcheze doar pentru el, ci sa mai lase un loc si pentru ceilalti?

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button