Lifestyle

Listă pentru turiști: ce merită să vezi în Chișinău

Vă zic direct să nu luați în seamă ghidurile care vă recomandă frumuseți turistice ale Chișinăului. Pierdere de vreme. Chișinăul nu este și nu va fi oraș turistic, este o urbe sovietică, pe ici pe colo mai sunt niște urme ale vremurilor de dinainte de realismul socialist și cam atât.

Sunt prea puține chestii care se încadrează la turism în Chișinău. Aici oamenii fac diferența, trebuie să căutați să vedeți oamenii care dau culoare acestui oraș.

Protestatarul

Dacă ajungeți în Chișinău și nu l-ați văzut pe Oleg Brega se cheamă că ați venit degeaba. Dacă gândacul pitic cu trompă din Amazon suferă, atunci automat suferă și Oleg Brega. El este luptătorul pentru orice. În sezonul rece Brega hibernează, se odihnește pentru anotimpurile calde, gândacul pitic cu trompă din Amazon mai poate aștepta. Brega este dotat cu cameră video și bicicletă, umblă de colo-colo căutând cauze pentru care merită de luptat. Când luptă, Brega își scoate camera video, filmează cauza și vorbește mult.

Feminista

Dacă stați pe o bancă din parc și vine la voi o femeie mică de statură și vă întreabă de unde vă cumpărați prezervative să nu vă faceți ceva gânduri greșite. Este Victoria Apostol, feministă. Promovează cauza prezervativelor în Chișinău, insistă foarte mult ca bărbații să cumpere prezervative. Are o prietenă feministă, dar de altă orientare: scrie un blog despre menstruație, cu detalii. Vă spune Victoria mai multe, după ce încheie discuția despre prezervative.

Jonglerul

Prin centru puteți vedea un nene cam de 60 de ani care nu știe să jongleze cu trei bile. Adică nu știe de loc, dar încearcă. Ore în șir le arată trecătorilor cum nu știe el să jongleze și are o cutie unde îi puteți da bani drept recompensă că nu ține acest talent doar pentru el și îl împărtășește cu toată lumea.

Pensionara

E mai mult personaj colectiv. Adică nu vă pot recomanda una anume, să vă zic cum arată și unde o găsiți. Este mai degrabă un quest pentru temerari avansați: alegeți voi o pensionară cât mai acritură și fiți obraznic cu ea. Cel mai simplu este să stați la o coadă undeva, sigur găsiți una, dacă nu mai multe de câte vă trebuie. Sigur vă împinge sau se bagă în față. Spuneți-i ceva, orice, pe un ton obraznic, exclusiv în română. Spectacol garantat.

Milionarul

Renato Usatîi îl cheamă. Când este la Chișinău doarme într-un cort în fața Parlamentului, deși este milionar și primar al orașului Bălți. Naiba știe de ce face asta. Vă duceți la el la cort, vă faceți un selfie cu el și vă dă mulți bani. Personal n-am încercat, dar așa am auzit, că Renato Usatîi este milionar, doarme în cort și dă bani celor care au nevoie de bani. Strigați tare ”Slava Rossii!” și primiți bonus.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button