Lifestyle

Tot adevărul despre magazinul Rogob de pe Armenească

Acum o să vă povestesc despre cum este organizat magazinul Rogob de pe Armenească. O să vă spun tot adevărul, nu voi lăsa nici un detaliu important deoparte, pentru că întreaga lume trebuie să știe ce se întâmplă în magazinul Rogob din Chișinău, Ștefan cel Mare colț cu Armenească.

În acest magazin sunt mai multe raioane ce furnizează pâine, prăjituri, produse lactate, carne și mezeluri. Din punct de vedere al spațiului raionul de carne și mezeluri ocupă o treime din magazin cu două vitrine frigorifice aranjate în forma literei L. Din punct de vedere geografic raionul de carne și mezeluri este orientat cu latura lungă dinspre răsărit spre asfințit, iar cu latura scurtă dinspre miazănoapte spre miazăzi. Din punct de vedere organizatoric există două case de marcat: prima amplasată la capătul dinspre răsărit a laturii lungi, cea de-a doua la îmbinarea dintre cele două laturi. Pe latura lungă se vând mezeluri, de la salam Doktorskaia la prosciuto, pe latura scurtă se vinde carne, pulpișoare marinate și tot ce trebuie.

Vânzătorii din magazinul Rogob de pe Armenească sunt la fel ca toți ceilalți vânzători din Chișinău, în vreme ce cumpărătorii din acest magazin sunt identici cu cumpărătorii din celelalte magazine din Chișinău. Iar această asemănare complică foarte mult situația pe care vreau să o descriu.

Trebuie să știți că la magazinul Rogob de pe Armenească există o situație. Nu este bine să ne rușinăm și să ascundem adevărul, trebuie să arătăm cu degetul acuzator spre situație. Deci, situația: casa de marcat dinspre asfințit nu este folosită. Și așa încep necazurile.

Pe lângă latura lungă se formează un rând de cumpărători de la răsărit spre asfințit, pe lângă latura scurtă se formează un alt rând de la miazăzi spre miazănoapte. Peste aceste rânduri se acumulează persoane care doresc să devină cumpărători, însă vor să vadă ce produse există. În spatele lor se acumulează alte persoane, de obicei purtătoare de sacoșe voluminoase. Până acum avem trei straturi: cumpărători, cei care intenționează să devină cumpărători și nehotărâții. Permanent există persoane care se opresc în acest vortex multistratificat, de multe ori fără nici un motiv. Pur și simplu se opresc și încurcă pe toți ceilalți.

Efectul situației este următorul: cumpărătorii care au comandat pe latura lungă cu mezeluri trebuie să ajungă să plătească la singura casă funcțională, cea de la îmbinarea laturilor. Însă acolo deja sunt cumpărătorii de pe latura scurtă, ca să nu punem la socoteală cele trei straturi deja amintite și bezmeticii care încurcă locul degeaba.

Natura bănuitoare a cumpărătorului de Chișinău în conjuncție cu această situație generează ură. Poți simți această ură din momentul în care pășești în magazinul Rogob de pe Armenească. Stai nehotărât și te uiți la vârtejul nedefinit de la raionul de carne și mezeluri. Parcă ai cumpăra ceva, dar știi că te vei încărca cu ură. Devii un bezmetic oarecare oprit în mijlocul magazinului. Te apropii și devii parte a stratului al treilea, promovezi în stratul următor și când nivelul de ură a atins cota necesară te transformi în cumpărător. Stai la coadă, bombăni nemulțumit printe dinți, te înghesui, arunci priviri ucigașe vânzătorilor, te înghesui să achiți la casă și abia când părăsești acest loc simți că ura s-a scurs din tine și a rămas acolo, în magazinul Rogob de pe Armenească.

Dar ce poate face un om care vrea să mănânce ceva și nu vrea să se umple cu ură? Vă voi spune tot eu ce trebuie să facă un astfel de om. Eu am trecut prin toate acestea și știu cum poate fi evitată ura copleșitoare din magazinul Rogob de pe Armenească. Și nu o să vă trimit la magazinul Nr. 1 de pe Ștefan cel Mare din fața Primăriei, pentru că acolo stăpânește Satana, Prințul Întunericului, v-am mai povestit.

Mai întâi trebuie să priviți de pe trotuar cu dispreț spre magazinul Rogob de pe Armenească. Atât este de ajuns. Apoi porniți pe bulevardul Ștefan cel Mare spre asfințit. Treceți plin de încredere pe lângă magazinul Nr. 1 din fața Primăriei, puterile Vicleanului vă pot cuprinde doar dacă pășiți înăuntru. Continuați cu nădejde până la Pușkin și cotiți spre miazăzi, spre lumină. Mergeți pe Pușkin până ajungeți la magazinul Pegas. Aici omul poate să cumpere liniștit și cu încredere cârnaț ucrainesc, șuncă, muștar cu hrean și adjică, pâine și dacă este nevoie chiar și o sticlă de oarece, îndeobște ceea ce trebuie și apoi facă Dumnezeu parte!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button