Istorie

”Faceți loc, faceți loc, vom fi pe primul loc!”

Constantin Gheorghe

Dacă vreți cu adevărat o explicație pentru victoria lui Trump, o aveți mai jos. China a devenit adevăratul competitor strategic nu doar pentru SUA, ci pentru întreg Occidentul. Obsedat de ”îndiguirea” Rusiei, Washingtonul a făcut o imensă eroare și i-a împins pe ruși în brațele Beijingului. Americanii le-au dat chinezilor bani și o piață uriașă, acces la tehnologii, iar Rusia a devenit arsenalul Chinei. Iar acum China este și putere economică, și putere militară-care poate închide poarta Pacificului în nasul Statelor Unite!-și un jucător politic de prim rang. Este așa cum erau SUA la apogeul puterii lor.

Cei care gândesc pentru Trump au realizat imensul pericol al actualei situații pentru SUA. Și au pregătit riposta. Care este tipic americană: ridicol de simplă. ”Spargem digurile din jurul Rusiei, și le mutăm în jurul Chinei”. De asta relațiile cu Moscova sunt prioritare pentru Trump. Rusia trebuie scoasă din EurAsia și lipită de Europa. Pentru asta, gata cu embargoul, belim împreună ISIS, Estul Europei, ciocul mic, gata cu rusofobia, Ucraina, șezi și vezi-ți de ale tale, nu te mai gândi la Crimeea, ce a fost de haram, de haram s-a dus!”

Mă tem că e prea puțin, și prea târziu. Răul a fost făcut. Iar China, cu sau fără Rusia, nu mai poate fi oprită. ”Faceți loc, faceți loc, vom fi pe primul loc!”

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button