Istorie

Săriți! Apărați țara și bugetu de comuniști!”

de Constantin Gheorghe

Dacă există un mod inept de a combate ceva, acela este ”stimularea fricii”. Nu există niciun argument valabil împotriva introducerii corecțiilor acelora de salarii pentru unii salariați din sectorul public. Absolut niciuna. Jegurile alea din Guvernul Cioloș știu asta. Și au ales să umble și ei la butoiul cu frică. ”Mărim salariile, se duce dracului țărișoara! Săriți! Apărați țara și bugetu de comuniști!”

Aliatul lor în această diversiune este analfabetismul românilor în materie de economie, ca parte a necunoașterii cvasigeneralizate a felului în care funcționează un stat, instituțiile sale, funcțiile lor, responsabilitățile lor.

Evident că impactul măririlor este nesemnificativ, pentru că o mare parte a banilor se întoarce la Buget, sub formă de taxe și impozite. Și de la bugetari banii chiar se întorc: reținerea la sursă. Adevărata miză a acestei mizerii este alta: dacă aceste măriri nu sunt cuprinse în construcția bugetară a anului 2017, deci nu sunt aprobate acum, anul viitor nu se vor da măriri de salarii. Adică exact ce doresc ticăloșii lui Cioloș!

Ați văzut vreunul dintre voi ipotezele pe care va fi construit bugetul pe anul viitor? Mă refer la cele de bază: creșterea PIB, ținta de inflație, cursul euro-leu? Evident, nu! Pentru că nu le-a proiectat nimeni! Sunt incapabili de așa ceva! Madam Dragu este paralelă cu asta, chiar dacă a lucrat la FMI. Gherghina a șters-o la BNR. Cea care a rămas în locul lui-profesionistă!-nu se poate apuca de lucru pentru că nu știe ce doresc boii-bălții.

Anul 2016 este un an pierdut. Și 2017 va fi la fel. Ponta lăsase un Buget. Ăștia s-au apucat să-l masacreze. Și au să lase fix o pulă viitoarei guvernări.

Așa că putem sta liniștiți: și când ne merge bine, economic vorbind, se găsește cineva care să sne cuipe în ciorbă, și să ne meargă rău. Mulțumim, Johannis! Mulțumim, Julien! Patria recunoscătoare!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button