Democrația nu-i de noi, ce mai…

15 noiembrie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Văd că tot mai multe subiecte devin tabu în campania asta electorală. Păi, dacă nu le discutăm acum, când s-o facem? După ce niște unii iau deciziile pe sub masă, și ne dau cu ele în cap?

Da! E de discutat și despre ”căsătoriile gay”, de fapt, despre uniunea consensuală, este de discutat și despre bugetul apărării. Mai ales despre el. Pentru că una e să te apuci să cumperi armament pentru ca niște unii să-și tragă comisioane, și alta să ai o planificare multianuală, pe un program coerent, pentru toate categoriile de arme, după ce știm ce vrem de la armată. De ce să tot cumperi copăi mai mult sau mai puțin ruginite, când apărarea AA, cea mai importantă într-un eventual conflict, este varză, și nu interesează pe nimeni?

Nu vrem să discutăm la ce ar duce propunerile economice ale PSD? Ce fel de societate vrem, și ce va rezulta din propunerile unora sau altora? Ce politică externă? Ce politică europeană? Ce facem cu relațiile României cu China și Rusia? Cu relațiile cu vecinii? Ce facem cu Vișegradul? Ce fel de NATO vom avea, după ce la Casa Albă va veni Trump? Care este planul, în caz de eșec al UE, eșec tot mai probabil?

Noi ne proptim în istericalele unor fufe, și în tâmpeniile lui Isar, care bate câmpii, visând la fotoliul de guvernator al BNR. De discutat despre politicile fiscale și monetare n-am discuta. Despre aderarea la euro nici atât.

Democrația nu-i de noi, ce mai…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2020 . Designed by: Livedesign