De unde ideea că Războiul Civil din SUA a fost despre abolirea sclaviei?

19 septembrie 2017 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

De unde ideea că Războiul Civil din SUA a fost despre abolirea sclaviei? Iată ce spunea Lincoln pe 4 martie 1861, în discursul inaugural al mandatului său de președinte: „I have no purpose, directly or indirectly to interfere with the institution of slavery in the United States where it exists. I believe I have no lawful right to do so, and I have no inclination to do so.” Adicătelea, pe românește: ”Nu îmi propun să mă amestec, direct sau indirect, în instituția sclaviei din Statele Unite, acolo unde ea există. Cred că nu am dreptul legal să fac acest lucru și nu am nici o înclinație să o fac.”

A fost un război pentru putere în sânul Federației Americane, motivat în principal economic. Se înfruntau două modele economice: cel bazat pe munca sclavilor, și cel bazat pe mașinism și pe invențiile Revoluției industriale. A fost, în același timp, primul război al Revoluției Industriale, purtat cu armele oferite de ea. De aici numărul uriaș de morți, raportat la populația SUA din acel moment.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign