Cumătrismul și înmulțirea moldovenilor

28 iulie 2016 destin valah Lifestyle

Vorba merge că trebuie ”99 de cumătri la un moldovan”, nu-mi este clar dacă e o cifră obligatorie sau către care se tinde, ca un fel de ideal (sursa). Oricum, chestia asta generează efecte neașteptate.

Respectiv, dacă fiecare moldovan are nevoi de 99 de cumătri (sau tinde către această cifră – aritmetic, geometric sau asimptotic, nu contează cum) va fi practic imposibil de atins un echilibru între numărul cumătrilor și cel al moldovenilor. Astfel că moldovenii intră într-o capcană: se apucă să facă moldoveni noi în ideea ca și aceștia să contribuie la numărul cumătrilor disponibili – însă fiecare nou moldovean generează o cerere suplimentară de cumătri. Bănuiesc că se poate face un model matematic al problemei, cu niște ecuații și funcții și reprezentare grafică, dar ar fi prea mult pentru mine în acest moment.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign