Cultura

CE ÎŞI DORESC BĂRBAŢII

 

 

My.Roxa

 

 

Astăzi o să scriu un fel de replică la un subiect puţin mai vechi, şi anume la: „Ce îşi doresc femeile”.

Fiind femeie cred că îmi va fi oarecum dificil, dar să vedem ce iese..

Iniţial bărbatul este atras şi de semnalele, pe care noi- femeile- le emitem. Dar, cum bine presupuneţi, nu pot exista doi oameni identici. Astfel, nu toţi bărbaţii sunt la fel şi, prin urmare, preferinţele diferă.

Unii preferă mignonele pentru că dau impresia de fragilitate (aici-şi cazul meu, de unde nevoia celuilalt de a mă proteja), alţii vor femei independente, iar alţii şi le doresc pe cele misterioase. După cum aţi citit, am inclus atât aspecte fizice aici, cât şi anumite trăsături comportamentale. Câteva, evident.

În fine, că am bătut moneda prea mult, să presupunem că X şi-a găsit jumătatea la o primă vedere. Cum ar trebui să procedeze femeia ca să-i menţină partenerului interesul ridicat?

Foarte multe dintre noi cred că interesul bărbatului se învârte în jurul capitolului „sex”. Nimic mai greşit, aş îndrăzni să spun.

Şi bărbaţii, ca şi femeile, au nevoie de un echilibru, de libertate sau de sfaturi bune. Nu numai noi vrem înţelegere, atenţie şi răbdare, ci şi jumătăţile noastre.

Scriam acum ceva vreme despre nevoile fiecaruia în relaţia de cuplu. Oricât de mult am iubi o persoană, oricât de tare ne-am dori să ne petrecem tot timpul alături de ea, uneori sufocăm şi asta sperie şi îndepărtează.

Încrederea reciprocă este iarăşi unul din „ingredientele de bază”.

Pentru mine a contat foarte mult şi să „visez” alături de celălalt. Adică am crezut în visele lui şi l-am susţinut cât am putut.

Un alt punct important ar fi comunicarea. Contează enorm să poţi discuta absolut orice. Şi asta nu înseamnă să spui ce ai mâncat la cină, ci să rezolvi problemele sufleteşti. Aş mai adăuga şi că tonul face muzica. Poţi să îţi etalezi frumos dorinţele fără a ridica vocea.

Şi cel mai relevant: nu încerca, tu -femeie, să-l schimbi!  Încearcă să-l accepţi şi să-l iubeşti aşa cum e!

Încă de mici, am fost „otrăviţi” cu poveşti gen: „Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana”. Povestea se termină frumos şi banal cu: „…şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi..”

Nimeni însă nu a mai povestit că poate Ileana, cu bigudiurile în păr, i-a făcut crize lui Făt-Frumos că nu a dus gunoiul sau poate chiar a fugit şi a avut o aventură cu Zmeul. Ileana, nu Făt-Frumos!

Astăzi, povestea s-a mai schimbat pe ici-colo. În unele cazuri, Ileana nu se mai mândreşte cu cosiţele, ci îşi etalează decolteul, Făt-Frumos nu îi mai face serenade mândrei, ci îi aruncă- fix în ochi- contul din bancă, iar Zmeul nu mai fură fata pe cal sau cu mijlocul de transport cu care circula el pe-atunci, ci vine direct cu BMW-ul…

Concluzia mea: până şi cele mai frumoase poveşti pot fi distruse dacă nu iubim, dacă nu respectăm şi dacă nu suntem capabili de înţelegere si câteva compromisuri…

 

Ce îşi doresc bărbaţii

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button