Istorie

Altminteri totul a funcționat perfect, în logica nemiloasă a capitalismului. Vorba aia: cine nu riscă, nu câștigă…

de Constantin Gheorghe


Comuniștii nu le aveau cu calculul economic? Posibil. Dar nici cu capitaliștii nu mi-e rușine! Ați aflat de accidentul aviatic de acum câteva ore, de la Rostov pe Don. Un B 737-800 al companiei FlyDubai s-a făcut zob la aterizare, după ce a ratat o dată aterizarea și apoi s-a învârtit două ore în jurul cozii, așteptând să treacă furtuna.

Se vorbește despre faptul că pilotul comandant a cerut permisiunea să aterizeze pe un aeroport de rezervă, și să aștepte acolo condiții mai bune pe aeroportul de destinație, dar conducerea companiei nu i-a aprobat asta. Pentru a nu face cheltuieli suplimentare.

Dacă e așa, ce-au câștigat? Un avion de peste 60 de milioane de dolari făcut zob-zob, 64 de oameni morți, pista unui aeroport făcută și aia zob, aeroportul închis o zi, deci alte pierderi, plus problemele de imagine ale companiei. Dorind să facă economii de câteva mii de dolari, au pierdut aproape 80 de milioane. Pentru că familiile pasagerilor trebuie despăgubite, firmele de asigurări vor crește costurile asigurărilor pentru avioanele companiei, și tot așa. Bună socoteală, nu?

Altminteri totul a funcționat perfect, în logica nemiloasă a capitalismului. Vorba aia: cine nu riscă, nu câștigă…

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button