Istorie

Altminteri, ce să zic?

Constantin Gheorghe

Cică ochelaristul/ochelarista cu laptop, ce-și sorb cafeaua/freshul de fructe în acvariu sunt viitorul României. Zău! Trebuie să- facem specie protejată! Așa zice o bancă germană. Nu se știe din ce parc, e drept…

PS: nu, în agricultura României NU mai lucrează 1,5 milioane de oameni. Milionul ăla și jumătate sunt gospodării de subzistență, care trăiesc din ce produc pe lângă casă, nu se adresează pieței, cel mult schimbului, într-o economie primitivă. Acum, de scris SF economic, pot s-o fac și eu. Și-mi iese! Dar la ce ar folosi? Aplicăm metoda Coue?

Câtă vreme doar 1% dintre absolvenții de liceu din mediul rural fac o facultate, iar din orașele mijlocii și mici, mono-industriale, procentul e între 3% și 5%, de unde recrutezi studenți pentru IT? Mai ales că științele au ajuns cenușăreasa în liceu, profesori, oha, și, în general, cui îi pasă de asta?

Vor fi câteva orașe mari, de unde s-ar putea recruta studenți, dar nici asta nu e tocmai sigur. Plus că introducem deja o nouă linie de fractură, o nouă discriminare, legată de educație și de acces la ea. Altminteri, ce să zic? Să urce PIB ul până la cer! Doamne ajută!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button