Trebuie să înțelegi sufletul basarabean…

20 ianuarie 2016 destin valah Istorie

Am auzit expresia de mai sus de nenumărate ori, dar nimeni nu a fost în stare să mi-o explice. Sufletul basarabean este o chestie greu de apucat, nu are mânere. Ori de câte ori apare o problemă trebuie înțeles sufletul basarabean și problema rămâne nerezolvată.

Sufletul basarabean este mânuit precum sufletul rus. Poate fi folosit pentru a înlocui orice fel de explicație cât de cât rațională. Este ceva profund și care îi face pe mulți să li se umezească ochii de emoție. Și prin Moldova din dreapta Prutului bântuie sufletul moldovenesc, mult mai bun decât sufletul ardelenesc sau cel oltenesc, un suflet blând și îngăduitor – mai ales în județul Vaslui. Dar sufletul basarabean este de o natură mult mai inefabilă.

Bănuiesc că voi avea o revelație la un moment dat care îmi va dezvălui misterele sufletul basarabean. Dacă nu, atunci nu.

http://www.kishiniov.eu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign