Nu sună corect politic, dar asta e realitatea. Ne place sau nu…

21 ianuarie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Acum, să mă ierte Dumnezeu: poate să-mi explice vreunul dintre porcușorii din turma de ”analiști de politică externă” cum ar rezolva reunificarea criza politică de la Chișinău? Măcar atât să facă! În rest, de lozinci suntem sătui, și noi, și moldovenii. Uniți sau separați, avem o singură viață. Pe care am vrea s-o trăim, nu să ne luptăm să supraviețuim, până ce moartea ne va lua povara supraviețuirii de pe umeri. Asta nu e viață, e pedeapsă pe viață!

Reunificarea nu este soluția nici pentru problemele României, nici pentru problemele Republicii Moldova. Nimeni și nimic nu ne pot opri să cooperăm, să investim unii în țara cealaltă, să avem relații privilegiate. Reunificarea nu are decât valoare simbolică. Practic, din cauza subdezvoltării cronice a ambelor țări, nimeni nu va trăi mai bine, nu vom avea administrații mai eficiente, infrastructuri mai bune, școli mai performante, spitale mai utilate, medici și profesori mai dedicați meseriei lor. Vom avea, în schimb, mai mulți săraci, mai multă suferință socială, mai multe inechități. Vom fi o țară mai mare, dar nu Moldova se va duce la vest, ci România la est. Din păcate.

Nu sună corect politic, dar asta e realitatea. Ne place sau nu…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign