FeaturedIstorie

Până la urmă, cine a beneficiat de creșterea economică? Românii, covârșitoarea lor majoritate, sigur NU!

de Constantin Gheorghe

Cât de ticălos poți să fii, să scrii astea: ”Mai întâi, câteva cifre pur statatistice :
Potrivit datelor strânse în Ancheta Bugetelor de Familie pe trimestrul III 2015, veniturile totale medii au crescut pe parcursul unui an de zile cu peste nouă procente și au ajuns la 1.022 lei.
Veniturile bănești ale unei persoane s-au majorat cu un impresionant 15,2% și au urcat la 916 lei , în timp ce veniturile în natură au scăzut dramatic, cu 24,6%, până la doar 107 lei.”

Pentru gunoiul ăsta, de la CursDeGuvernare, venitul bănesc al unei persoane, de 916 lei, este o culme a prosperității, nu? Suntem pur și simplu demenți! Veniturile sunt o rușine pentru orice țară cât de cât civilizată. Și au crescut anul trecut mai ales din scăderea TVA la alimente, scădere pe care au avut grijă producătorii și marile lanțuri de magazine s-o anuleze. Creșterea salariilor este, pur și simplu, interzisă românilor.

Ce legătură este între creșterea PIB și creșterea veniturilor? Veniturile cetățenilor ar trebui să crească mai încet decât rata de creștere economică, sau cum? Nu contează ponderea veniturilor din muncă în PIB? Care pondere, semn că veniturile stagnează, sau scad, scade, nu crește, chiar dacă PIB crește.

Iar ceea ce se întâmplă în mediul rural se îndreaptă spre o criză umanitară. Fără nicio glumă! Cât despre șomeri, ce să mai vorbim? Mai bine i-am împușca, să nu se mai chinuie!

Până la urmă, cine a beneficiat de creșterea economică? Românii, covârșitoarea lor majoritate, sigur NU!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button