Terminăm cu circul

17 februarie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Liberalii nu doar că s-au molipsit de la băsiști de agresivitatea nimicului, dar și-au pierdut și puțin judecată pe care o aveau. De ce ar fi neconstituțională alegerea într-un singur tur? Alegerea parlamentarilor se face într-un singur tur. Și nu de puține ori cel ales are mai puține voturi decât un primar al unui obscur orășel de prin fundul țării. E neconstituțională alegerea lor?

A, dacă vrem să avem un sistem de vot omogen, atunci să alegem DOAR consilierii locali, pe liste de partid. Iar primarii, ca și președinții de consilii județene, să fie aleși indirect, prin votul consilierilor. Iar odată aleși, să nu mai poată fi schimbați după cum se schimbă alianțele prin consiliile locale și județene. Oricum parlamentarii vor fi și ei aleși pe liste de partid. Terminăm cu circul, și punem în prim plan partidele și programele lor, nu tot felul de indivizi, mai iuți de mână și mai buni de gură. Atunci vedem ce mai înseamnă, și mai pot, partidele…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign