Tehnocratul tot tehnocrat: ”Vom face o analiză de risc!”

29 noiembrie 2015 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Tehnocratul tot tehnocrat: ”Vom face o analiză de risc!” Bă, Cioloș! Să-ți explic eu cum e cu riscul: iarna ninge! Și există riscul să se întâlnească taifânul din deal cu taifânul din vale. Când se întâlnesc, e viscol. Cât e viscol e bine să stai dracului liniștit, nu să pleci noaptea prin nămeții de peste metru cu autoturisme echipate cu cauciucuri de vară, rase până la pânze, că nu te scot ăia din nămeți nici cu tancul! Nu e mare filosofie! Șezi blând, se micșorează bine riscul. În rest, nu e mare filosofie! Povești cu ”plantăm copaci și parazăpezi” și altele de genul ăsta sunt pentru mintea de bibilică a prompteristelor. Nu, iarna nu ia pe nimeni prin surprindere! Pur și simplu natura ne copleșește, pentru o bucată de vreme. După care trece. Și ne vedem de ale noastre. Pentru că, oricâți bani, oricâți oameni și oricâte utilaje am avea, iarna nu va fi niciodată ca vara.

Dacă te duce mintea de tehnocrat, vino și spune oamenilor asta: e mai bine pentru toată lumea să luăm măsuri simple de prevenire, gen închiderea circulației, transportul la spital al persoanelor cu risc, aprovizionarea cu alimente de bază. Costuri mai mici, și fără drame inutile. Intervenția de urgență e doar atunci când este cu adevărat o urgență. Iar românii, care văz că-s programat de dreapta, să pună dracului mâna să aibă grijă singuri de ei. Că oricum statul e subminimal! Asta au vrut, sunt serviți! Hai noroc! Și subvenționează, bre, Cioloș, țuica fiartă! Ai ajunge idolul mulțimilor .

Tag-uri: ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign