Fiecare lucru își are timpul și rostul lui.

29 noiembrie 2015 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Știți ce? Aș vrea să văd și eu o statistică în sensul ăsta: câte adolescente rămâneau însărcinate înainte de introducerea educației sexuale ca materie obligatorie, și câte după. Nu de altceva, dar ăsta era argumentul suprem al ”obligativității”: prevenirea sarcinilor nedorite în rândul adolescentelor.

Nimeni nu spune că o educație în acest sens nu e de dorit. Dimpotrivă. Dar îmi aduc aminte că în liceu aveam o materie, numită ”Anatomie”. Unde se învăța despre aparatul reproducător la om. Cu toate cele. Dar s-o iei de la cinci-șapte ani, deja e ieșit din scală. Poate că educația copiiilor trebuie să înceapă cu altele. Zic și eu. Fiecare lucru își are timpul și rostul lui.

Cât privește obsesia asta a ”educației sexuale” la responsabilii cu starea educației românești, ea e în loc de altceva: de soluții pentru a rezolva problemele-grave!-ale sistemului național de educație. Orice e bun pentru a muta discuția de la ceea ce contează cu adevărat în educație.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign