Cultura

Sa te refuze autostopistii

Sa te refuze autostopistii
De Ivo BOBAL!

O zi pasnica de vineri in care, ca tot omul care conduce pe drumurile patriei din punctul A in B, imi ascultam muzica preferata. Eram relaxat, nu avem nici “du-te mai incolo” cu nimeni. Normal, la ce muzica am in masina…
Intr-o localitate oarecare din judetul Bihor (eu fiind in drum spre Cluj-Napoca) era un cuplu pe partea dreapta a drumului, faceau autostopul, in ploaie. Ma uit prin masina, eram singur, deci, de ce sa nu-i iau? Opresc, oamenii se urca in masina si plecam mai departe. Schimbam vorbe, idei si pareri, dar la un moment dat, incepe Foo Fighters sa-mi cante in masina, iar eu, ca tot omul “normal” dau volumul mai tare. Dupa melodia aceasta au urmat alte cateva melodii de la Korn, Motorhead, Slipknot, Metallica s.a.m.d. La un moment dat aud o cerere de la compatriotii mei de drum.
Domnul “autostopist” ma intreaba: Puteti sa ne lasati in urmatoarea intersectie? (Eram intr-un satuc/oras). Eu raspund pozitiv, dar il intreb daca am ajuns la destinatia unde voiau ei sa ajunga. Mare greseala! Raspunsul domnului “autostopist” a fost: Nu, dar nu mai suportam muzica pe care o ai in masina… Se facu liniste… Eu ma uit mirat la ei si intreb: Dar voi ce muzica ascultati de va deranjeaza? – Pun pariu ca ati ghicit genul: manele.
Opresc, oamenii coboara, serbus – serbus si am plecat mai departe. Imi aprind o tigara si cu muzica in surdina, atent la trafic, dar gandul mi-o ia pe coclauri si incep sa ma intreb: Oare oamenii astia doi, cand ajung acasa, la ce program de pe tv se uita?
Mi-ar veni greu sa cred ca se uita la documentare de tot felul sau alte emisiuni culturale… Sunt prea generalist? Dupa aia m-am intrebat alta: Daca pe acesti doi autostopisto-manelisto-simpatici oameni i-ai pune sa vizioneze Valley Uprising care se redifuzeaza pe Discovery luni pe 26 oct la 22:00 – Oare ar face-o? Voi ce ziceti? S-ar uita?

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button