FeaturedIstorie

Țară tristă, plină de tehnocrați!

Constantin Gheorghe

Țară tristă, plină de tehnocrați!

*Avizul ăla al ISU, care a scos din circuit Arena Națională, este o tâmpenie! Este vorba despre faptul că ”tehnocrații” iubitei patrii n-au omologat național materialul ăla compozit, din care este făcută ”umbrela” ce ține loc de acoperiș. Constructorul l-a folosit, fiind certificat ISO, având certificarea în țara de origine, și în toate țările unde sunt astfel de construcții. Și uite așa ne uităm la vreo 250 de milioane de euro, pentru că a dat strechea în ”conștiința vie” a întregului popor!

* Guvernul Cioloș este precum măgarul lui Buridan. Dacă adoptă Bugetul făcut de Ponta, rezultă că schimbarea n-a schimbat nimic, confirmă că politicile economice și sociale ale vechii guvernări au fost corecte, și totul este doar o mizerie, ca să-și aibă prezidentul guvernul lui!

Dacă schimbă Bugetul, trebuie s-o ia de la capăt: ipotezele de bază, refacerea bugetelor fiecărui minister, etc. Dar. Dar între timp-pentru că asta înseamnă, ca timp, vreo cinci luni-economia o poate lua la vale, intervin și alți factori perturbatori, etc.

Să vedem ce aleg tehnocrații. Eu aș pune pariu că vor alege prost: adică să schimbe tot! Deci 2016 este un an mort. Și cu două rânduri de alegeri, suntem terminați! Pentru că, oricât ar amenința Cioloș Parlamentul, și pe parlamentari, nu poate trece de el, respectiv de ei. Oricât ar asmuți DNA și SRI asupra lor, nu va reuși decât să blocheze lucrurile. Să fim serioși! Oricât de tembeli ar fi parlamentarii, nu sunt și sinucigași.

Dacă alege confruntarea cu politicul, viață lungă ca premier nu are. Dacă vrea să facă ceva, va trebui să construiască, rând pe rând, consens și coaliții pentru fiecare rahat pe care trebuie să-l treacă prin Parlament. Atunci când știi asta, nu te apuci să dai cu parul. Că nu ține!

Iar de decontat politic va deconta Iohannis. Care va plăti scump pohta de a avea ”guvernul lui”. Dacă îl ducea mintea, lăsa vechiul guvern să ajungă la sfârșit de mandat. Și la noile alegeri avea guvernul lui, pe care putea construi al doilea mandat. Dacă Cioloș dă cu oiștea în gard, se alege praful de ambițiile lui. Oricum a făcut o greșeală imensă, pentru că oamenii pot compara între guvernul Ponta și guvernul Cioloș. Asta va încurca planurile formării unui partid prezidențial, cu Cioloș în frunte. Paradoxal, succesul acestui plan ar fi asigurat dacă Cioloș ar continua, fără să schimbe o virgulă, programul de guvernare al USL. Știu, sună nebunesc, dar nu e. Dacă și în 2016 va fi bine, atunci lumea va uita de Ponta, de PSD, de USL, de PNL. Îl va aplauda pe ultimul locatar de la Palatul Victoria. Adică pe Cioloș. Și chiar îl va vota, dacă și-ar face partid.

Politica își are dichisurile ei. Și e o chestie mai serioasă decât pare. Dacă o lași pe mâna diletanților-și a tehnocraților-se duce dracului șandramaua. Ceea ce ni se întâmplă nouă acum…

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button