Știu, nu e obicei tradițional, e folclor urban.

03 august 2016 destin valah Cultura
de Constantin Gheorghe

Căutând-o pe domnișoara Coca Vișinica, intru în magazinul(minuscul!) de la parterul blocului. Unde se executa pomana pepenelui!  Știu, nu e obicei tradițional, e folclor urban. Flăcăul care gestionează magazinul tocmai adusese marfă, inclusiv câțiva pepeni. Și a scăpat pe masă un pepene cam cât un purceluș de lapte, tocmai bun de pus la proțap. Era crăpat în două aproape perfect! Nu făceai așa o tăietură cu cuțitul. Așa că onor clientela este întâmpinată cu bucăți din miezul dulce și apetisant, deși cald, al bostanului cu pricina.

Și dacă tot am apucat-o pe calea asta, vă povestisem acum ceva vreme că nici casele de amanet n-au un viitor luminos în iubita noastră patrie, cea de peste drum de blocul meu dând colțul cu grație. Ei bine, din lungul șir de afaceri care au dat faliment în magazinele din jur, numai o dugheană cu ciocolată belgiană, de lux, lipsea. Acum n-o să mai lipsească: tocmai ce s-a deschis așa ceva, în locul casei de amanet. Dacă apucă sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou înseamnă că ăia de-au deschis-o sunt niște mari norocoși!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign