Știți cum e cu Brexitul?

26 iunie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Știți cum e cu Brexitul? Cei care au votat ”out” au vrut să-l sancționeze pe Cameron, și-au băgat în căcat țara. De asta sunt periculoase astfel de consultări: pentru că tema e una, dar de obicei se votează împotriva celui care guvernează, pe motive care n-au nicio legătură cu tema. Cea mai bună dovadă, la noi, a fost cea cu Referendumul pentru unicameral și 300 de parlamentari. Lumea era încă înamorată de derbedeul ăla cu un ochi la făină și cu unul la slănină, și a vrut să-i pedepsească pe hainii care le-au suspendat idolul. Asta e: Referendumul, ca și alcoolul, trebuie consumat cu moderație. Asta nu înseamnă că votanții sunt tâmpiți, și trebuie blamați pentru felul cum votează. Nu, ei au altă viziune despre realitate decât politicienii. Referendumuri cu o astfel de miză se pregătesc cu grijă, cu mare atenție la cine și ce comunică.

Cred că o ieșire elegantă din această situație ar fi aceea ca și Bruxellesul, și Londra, să-și ia un timp de gândire, să prezinte cât mai transparent alternativele, și să permită, până la urmă, repetarea Referendumului. Fără ca Londra să mai încerce să obțină privilegii, și fără ca Bruxellesul să mai facă ureche surdă la spusele celor care cred că birocrația ”europeană” a ajuns un coșmar și o calamitate pentru construcția europeană. Iar toate cele 28 de state trebuie să fie egale în drepturi și obligații, fără ca unii să aibă pretenția că sunt deasupra celorlalți doar pentru că sunt ”fondatori”. Până la urmă revenirea la democrație în sânul UE este soluția.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign