FeaturedIstorie

Serviciile secrete franceze sunt vraiște

În atacurile teroriste de la Paris avem un caz clar de incompetență a serviciilor de informații. Atacurile de vineri au fost multe, au implicat mulți oameni și mari cantități de arme, muniție și explozibili. Mult, multe – acestea sunt cuvintele cheie.

Când este vorba de un atac pregătit de o celulă teroristă izolată, cu 2-3-4 membri, care implică 2-3 arme cu un încărcător plin, o singură mașină capcană cu 10 kg de explozibil – în astfel de cazuri sunt greu de identificat intențiile prezumtivilor teroriști. Nu poți verifica fiecare om.

Dar ieri la Paris au fost 6 atacuri: la o sală de concert, la un stadion plus alte 4 atacuri individuale, la restaurante alese în diverse locuri. Avem de-a face cu o echipă de 10-15-20 de persoane implicate, dacă îi numărăm și pe coordonatorii celor care au efectuat atacurile. Sunt mulți oameni care au intrat în Franța (sau erau deja stabiliți aici), au adunat arme și muniții, explozibili și detonatoare. Toate acestea sunt chestii care nu se găsesc pe jos, chestii care ar trebui strict supravegheate. Rămâne să aflăm și ce arme au fost folosite, ce proveniență au.

Încă o dată: este vorba de cantități mari, oameni și instrumente. Iar serviciile de informații ar fi trebuit să știe și să prevină acest atac terorist care seamănă mai mult cu acțiunea unui întreg pluton de forțe speciale.

 

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button