Unii fac, și alții trag.

15 noiembrie 2015 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Doi români morți la Paris. Etnia nu are importanță. Sunt oameni, în primul rând. Probabil că pe lista morților și răniților sunt cetățeni de cele mai diverse etnii și de credințe. Pentru că Parisul este un oraș cosmopolit, o imagine a unei lumi pe care autorii atacurilor o urăsc din rărunchi, cu metodă și tenacitate. Este o ură irațională. Care nu are legătură cu vreo vină anume a victimelor.

Da, Franța este vinovată de destabilizarea unor țări, precum Libia și Siria. Da, Franța, în siajul SUA, încearcă să revină în zona pe care a dominat-o, când era o mare putere colonială. Dar statul francez nu și-a întrebat niciodată cetățenii dacă doresc asta, dacă acceptă suferința celor care, în aceste țări, sunt, la rândul lor, victime ale unor politici absolut ticăloase și inumane.

Dar vina Franței nu este vina poporului francez. Cum vina ISIS nu este vina celor care cred în Allah. Unii fac, și alții trag. Acum Franța, în numele fermității, va folosi și mai multă forță, pentru a răzbuna morții de la Paris. Și tot așa. Violența naște și mai multă violență. Când nu de așa ceva este nevoie…

Tag-uri: , ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign