Sau așa ceva…

04 august 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Uite că până acum nu m-am gândit. Cum bănuiesc că știți, contribuția fiecărei țări la Bugetul UE este de 1% din PIB ul național. Pentru noi, din 2014 până acum, contribuția a fost de vreo 4 miliarde de euro. Ținând cont că, din 2014 până acum(de fapt, doi ani, 2014 și 2015, absorbția a fost ZERO peste tot în UE) s-a cheltuit mai nimic, rezultă că bugetul UE are, în acești trei ani, un excedent URIAȘ, cam de 3% din PIB ul UE, oricât ar păpa birocrații de la Bruxelles. Și papă!

Ce se face cu banii ăștia? Unde sunt plasați? Și cum cred că nici în exercițiul bugetar anterior nu s-au cheltuit toți banii, rezultă și de acolo un excedent. Ce se face cu el? Că toate suferă în UE, mai ales în protecția socială, în educație, sănătate, infrastructuri. Nu cumva marii contributori nu sar cu banul, la nivel de 1% din PIB?

Oricum ar fi, discuția asta nu pare să ne intereseze. Noi cu doliul național pentru doctoratul lui Ponta. Sau așa ceva…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign