FeaturedIstorie

Regele Mihai, veșnicul pensionar jefuit de copii și nepoți

Monarhiștii români se zguduie: regele Mihai este captivul unor interese obscure! Și asta spune multe despre monarhiști și capacitățile lor – abia acum și-au dat seama că fostul suveran al României este o marionetă.

Mitul fondator al monarhismului de secol XXI în România: regele a fost alungat de comuniști. Așa este, a fost alungat de comuniști. Însă regele nu a făcut nici o mișcare pentru a-și evita soarta. Nimic, absolut nimic. Apar tot felul de articole lacrimogene și explicații trase de păr – dar adevărul este că Mihai a știut ce-l așteaptă, știa că România va fi înghițită de comunism și nu a făcut nimic pentru a-și salva țara.

A făcut în schimb tot ce a putut să-și salveze averile. A ajuns la o înțelegere cu comuniștii și a respectat-o, în vremea exilului s-a ținut departe de orice fel de acțiuni care i-ar fi deranjat pe comuniștii înstăpâniți la București. Alții și-a spart capetele, regele s-a plimbat cu mașinuțele prin Elveția.

Și aici este momentul să spunem lucrurilor pe nume: Mihai a fost pensionar din tinerețe. Cu excepția momentului 23 august 1944 nu a făcut nimic toată viața. Cu o excepție: l-a dat pe Ion Antonescu legat în mâinile rușilor și a profitat tot restul vieții de pe urma acestui act de vitejie. Fostul suveran și-a petrecut toată viața ca pensionar. Sunt vrăjeli poveștile despre cum muncea el prin Elveția ca să-și întrețină familia: Carol al II-lea scria scos din sărite în jurnal că Mihăiță îi vindea pe ascuns colecțiile de timbre, safirul reginei Maria (cumpărat cu banii Guvernului român, nu din banii personali ai reginei) a fost sfeterisit de același Mihăiță și multe altele.

Dar din nou: nu te poți pune cu propaganda. Există niște băieți care plătesc pentru propagandă pro-monarhică, există niște cinici care încasează și niște idealiști care suflă-n trompete. Degeaba, pensionarul nu poate să se transforme în rege.

http://www.kishiniov.eu/ro/

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button