Problema Pilonului II vine de la o minciună ordinară.

27 august 2017 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Problema Pilonului II vine de la o minciună ordinară. La început contribuția a fost limitată, în expresie procentuală. Ușor, ușor, contribuția a crescut, timp în care a crescut și deficitul Pilonului I. Deficit acoperit din bani de la Buget, bani care se puteau folosi mult mai bine, inclusiv pentru nevoile idioților ăia de tefelei corporatiști!

Creșterea treptată a contribuției la Pilonul II duce, de fapt, la ideea că, la un moment dat, pensiile publice se desființează, și vor exista doar pensii private. Restul de plată către bășinoșii știrbi, care se încăpățânează să ”reziste, și nu dau colțul la timp, va fi acoperit de stat, din TVA, cel mai probabil.

Discuția de acum NU se referă la desființarea Pilonului II, și nici la ”naționalizarea” pensiilor administrate privat. Nu, privește limitarea contribuției. Pentru o perioadă. Hienele au sărit de cur în sus: nu se mai scaldă în atât de mulți bani. Vor trebui să se întrebuințeze, să investească banii cu un profit decent, să mai taie din costurile administrării.

Problema deficitului Pilonului I se poate rezolva simplu: creșterea salariilor! Pentru că și Pilonul I, și Pilonul II ar primi mai mulți bani. Iar Bugetul de stat n-ar mai fi obligat să acopere deficitele bugetelor sociale. Dar iar sar de cur în sus hienele: cum să plătească mai mult pentru muncă? blasfemie! Jos comunismul!

PS: eu cred că lumea s-a tâmpit de tot! Ce rezolvi mărind vârsta de pensionare, când tu ai mormane de șomeri? Când la 45 de ani ești mort și îngropat în ochii angajatorilor? Când 25% din tinerii patriei iubite fac fix nimic: nu sunt nici la școală, nici nu muncesc. Stau și put! Atât!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign