CulturaUncategorized

Operaţie pe cord deschis

My.Roxa

 

Bună seara!

Acum dacă m-a lovit cheful de scris, m-am hotărât să abordez un subiect „mai fragil”, ca să zic asa.

Aş vrea să scriu despre  împăcarea  în relaţii, deşi sunt convinsă că sunt o mulţime de articole pe tema asta, dar pe mine abia acum m-a lovit curiozitatea.

Eu personal nu cred  în „ciorba reîncalzită”, dar cred  în sexul de  împăcare. 😀  Glumesc!

Aş merge însă pe „DA” când ambii parteneri îşi doresc mult acest lucru. Şi atunci sunt şanse mari ca să meargă.

Să zicem aşa: aţi luat doar o pauză sau v-aţi desparţit definitiv, aţi crezut că relaţia voastră a murit şi nu mai poate continua. Dar ce te faci cu sentimentele dacă sunt încă puternice? Mai poţi reînnoda ceva?  Da!

Sau cel puţin aşa consideră specialiştii.

Eu, de multe ori, stau şi mă întreb ce naiba înseamnă împăcare şi dacă aş putea face acest lucru? Mi s-a întâmplat şi mie asta, evident, însă atunci gândeam altfel şi aveam cu totul alte dorinţe.

După părerea mea, împăcare înseamnă să reiei de-acolo de unde te-ai oprit, de unde ai luat o pauză şi să mergi mai departe pe acelaşi drum, poate cu aceleaşi vise, poate cu aceleaşi coşmaruri…

Cât despre faptul că „ciorba reîncalzită nu mai are acelaşi gust”, aş spune că unele ciorbe sunt mult mai bune reci, pe când altele…

Împăcarea oricum ia forme din ce în ce mai diverse.

Aici intervin o serie de factori, desigur . Depinde de cât de tare ai greşit în relaţia respectivă, de cât de larg îţi laşi laţul, de cum te simţi cu acel „noi”. Şi uite aşa „acel laţ” poate deveni un lanţ superb sau se poate strânge în jurul gâtului tău ca un şarpe veninos.

Tipare nu există. Fiecare relaţie diferă de la cuplu la cuplu, aşa cum fiecare persoană este unică. Şi de-aceea voi susţine, indiferent de câte articole voi citi sau de câte păreri voi întâlni, că nimeni nu-ţi poate da un sfat în acest sens. Numai tu, persoana ta, poate şti dacă a te împăca cu ex este o greşeală sau nu.

Ce aş face eu dacă aş fi într-o situaţie asemănătoare?

Păi cred că aş cântări bine în balanţă lucrurile care m-ar determina să vreau să mă împac cu el, mai simplu spus – mi-aş pune foarte serios întrebarea: „De ce aş vrea asta?”

Să presupunem că ajungi la concluzia: „Da, vreau asta!”

Uite aici câteva sfaturi:

1. Dacă v-ati desparţit de curând, nu hăitui(adică nu-l/o invada cu sute de mesaje, telefoane, postări pe wall sau mai ştiu eu ce). Poate că ar fi bine să şi dispari o perioadă.

2. Redevin-o persoana de care s-a îndrăgostit. Şi asta se poate face numai atunci când îţi revii, când ai acea energie pozitivă, când nu stai încordat ca o mâţă să nu cumva să greşesti un cuvânt şi să superi. Nu fi disperat şi fii  încrezator în forţele tale. Dacă aveaţi un limbaj al vostru(cum mai toate cuplurile au), cu expresii pe care le foloseaţi pe vremea când eraţi împreună, acum este momentul să le foloseşti din nou. În felul acesta îi dai de înţeles lui ex că între voi este ceva special.

Alte sfaturi la fel de importante cred că ar fi: să păstrezi legătura, să te îngrijeşti că ştiu că după fiecare desparţire arăţi de parcă te-a călcat tramvaiul, cel puţin…

Şi ultimul, dar cel mai important, zic eu, este să laşi cealaltă persoană să vină la tine..dacă vine. Vorba aia: „Nu-l întreba pe om ce vrea, vezi ce face”.

Ok, o să mă apropii de final pentru că mi-e somn şi sincer nu prea sunt inspirată nici eu de la o vreme încoace, sper doar ca în seara asta să fi aberat cu folos.

 

Operaţie pe cord deschis

 

 

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button