Nu există totalitarism mai abject decât elitismul.

13 ianuarie 2016 destin valah Istorie, Uncategorized
de Constantin Gheorghe

Nu există totalitarism mai abject decât elitismul. Iar ”elitele” intelectuale românești și-au dat măsura abjecției în scandalul ”cărților scrise în pușcării”. Unele dintre ele scrise chiar pe bune, de oameni pe care viața i-a pus și la încercarea asta, a executării unei pedepse privative de libertate, într-unul dintre cele mai cretine sisteme juridice din lume, care este dublat de neomenia specifică acestui popor de doi bani.

Nu l-am văzut pe Liiceanu indignat de faptul că unu din trei copii români se culcă flămând. El are altele pe cap: să aleagă cu ce cremă scumpă își de prețiosu-i hoit, sau să se converseze cu cele două mașini de lux din dotare. Nici de pe jegurile alea de la Universitatea București, a cărei conducere este dominată de o dreaptă violentă și rapace, nu le-am văzut îngrijorate de faptul că largi categorii sociale nu se mai regăsesc printre studenții ei.

Abia această atitudine disprețuitoare față de social a elitelor intelectuale este cu adevărat o problemă pentru România, și nu faptul că niște unii stau cu o lună sau două mai puțin la bulău. Dar cum să înțeleagă asta unul ca Liiceanu?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign