FeaturedIstorieUncategorized

Nu există totalitarism mai abject decât elitismul.

de Constantin Gheorghe

Nu există totalitarism mai abject decât elitismul. Iar ”elitele” intelectuale românești și-au dat măsura abjecției în scandalul ”cărților scrise în pușcării”. Unele dintre ele scrise chiar pe bune, de oameni pe care viața i-a pus și la încercarea asta, a executării unei pedepse privative de libertate, într-unul dintre cele mai cretine sisteme juridice din lume, care este dublat de neomenia specifică acestui popor de doi bani.

Nu l-am văzut pe Liiceanu indignat de faptul că unu din trei copii români se culcă flămând. El are altele pe cap: să aleagă cu ce cremă scumpă își de prețiosu-i hoit, sau să se converseze cu cele două mașini de lux din dotare. Nici de pe jegurile alea de la Universitatea București, a cărei conducere este dominată de o dreaptă violentă și rapace, nu le-am văzut îngrijorate de faptul că largi categorii sociale nu se mai regăsesc printre studenții ei.

Abia această atitudine disprețuitoare față de social a elitelor intelectuale este cu adevărat o problemă pentru România, și nu faptul că niște unii stau cu o lună sau două mai puțin la bulău. Dar cum să înțeleagă asta unul ca Liiceanu?

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button