Noi vrem să ne unim cu Republica Moldova?

27 noiembrie 2015 destin valah Istorie

de Constantin Gheorghe
Noi vrem să ne unim cu Republica Moldova? Pe bune? Chiar vrem? Atunci de ce suntem atât de idioți și nu înțelegem că principala condiție a reunificării, din partea noastră, nu a altcuiva, este să avem o relație excelentă cu Moscova?
Să ne înțelegem bine: o populație etnic rusă, și rusofonii din Moldova, pot fi folosite cu succes împotriva României, în cazul reunificării, și asta ne-ar aduce să fim confruntați cu o dublă cerere de autonomie-practic de federalizare-a României. Ea ar veni și dinspre est, de la ruși și de la Moscova, și dinspre vest, de la maghiari și de la Budapesta. Cum am putea gestiona această dublă cerere? Care ar fi răspunsul nostră? Mai multă rusofobie? Mai multă maghiarofobie? Întărirea discursului naționalist, extremist, xenofob? Violență motivată etnic? Cum facem, de vreme ce discursul actual anti-rus închide canale de comunicare unul după altul?
Mai înțelegem pe ce lume trăim? Sau suntem duși total cu capul?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign