FeaturedIstorie

„feminism de suprafata”

de Alina Gabriela Andrei

Nimic nu ma enerveaza mai tare decat ipocrizia si urmarea tendintelor fara pic de filtrare prin circumvolutiunile personale. A avut loc dezbaterea/conferinta/intalinirea asta a PNL-ului pentru reprezentarea de gen la alegeri. E de bine! Asumarea unui discurs feminist fara sa crezi in asta, e de rau!
E la moda acum sustinerea femeilor, e bine sa spui asta. Hai sa fim pe val cu totii. Un alt exemplu. Nu se vorbea mai pe nicaieri in spatiul public despre violenta impotriva femeilor, desi femei erau crunt batute atat la sat cat si la oras. A luat mare bataie Alexandra Stan. Ooo, daaa, e naspa cu bataia. Hai sa vorbim cu totii despre asta ca e subiectul zilei. S-a terminat scandalul, dar tanti Jeni din Husi primeste in continuare bataie, ba cu parul, ba cu pumnul, dupa preferinta sotului.
Revin. Cand eram studenta si ma uitam la politicieni dorindu-mi macar sa ii vad in carne si oase, nu am vazut niciun barbat care sa sustina drepturile femeilor, ba mai mult, exista nenumarate exemple de discursuri ce denigrau femeile intr-o forma sau alta. Dar sa ii lasam pe barbati. Nu am vazut nicio femeie care sa sustina o alta femeie, care sa aiba un discurs feminist. Normal ca nu, ca doar atunci erau la moda pantalonii, nu fustele. Asadar, doamna Alina, as fi putut empatiza cu dumneavoastra pentru faptul ca sunteti femeie politician, as fi putut sa nu schimb canalul cand va vad la tv, daca ati fi descoperit ca sunteti femeie acum vreo 10 ani macar, nu acum cand e la moda.
Moda se schimba. Azi se poarta albastru, maine rosu, dar noi tot femei ramanem (cred).

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button