Cultura

BĂRBAŢII VIN DE PE MARTE, FEMEILE VIN DE UNDE VOR ELE..

My.Roxa

Femeia a fost un mister pentru bărbaţi de-a lungul timpului.

Chiar am citit astăzi ceva simpatic care spunea cam aşa: „Savanţii au descoperit ce vrea femeia. Dar între timp, ea s-a răzgândit”.

Ideea de astăzi este următoarea: aş vrea ca toate femeile să înveţe să fie mai independente şi să realizeze că nu sunt doar o prelungire a bărbatului nemailăsându-se umilite sau dirijate.

Statutul femeii s-a tot schimbat de la o societate la alta, începând încă din antichitate şi totuşi a predominat o idee eronată care a stat la bază: faptul că femeia trebuie să fie subordonată bărbatului, faptul că inteligenţa ei nu este cu mult superioară unui copil (în vremurile foarte vechi) exceptând civilizaţia egipteană care avea cu totul şi cu totul alte concepţii. Femeia din Egipt era independentă, se putea implica în afaceri şi chiar era luată in seamă.
Încă de la o vârstă fragedă, fetele erau obişnuite cu gândul că se vor căsători şi erau învăţate cum să devină neveste bune pentru soţii lor: să le facă pe plac şi să le crească copiii. Era de neconceput pentru o femeie să aibă propriile idealuri sau să aibă dorinţe, acestea fiind doar privilegiile bărbaţilor.

Şi ne mai întrebăm cum de „femeia” s-a degradat atât de mult.

Întorcându-mă în zilele noastre, mie îmi place femeia care ştie să fie femeie. Îmi place femeia care încalcă toate tiparele şi totuşi nu o face într-un mod vulgar.
Femeia trebuie să fie fascinantă fără însă a epata într-un mod ..hai să zicem „forţat”. Femeia trebuie să fie puternică însă fără a masca acea gingăşie, acel ceva care te îndeamnă să o protejezi. Femeia trebuie să fie frumoasă, însă nu doar la exterior.

O femeie ţi se lipeşte de retină atunci când poartă un decolteu sau o fustă scurtă, dar ţi se lipeşte de suflet atunci când ştie să te asculte şi când ai ce să discuţi cu ea.

…………

Şi cel mai bine aş defini-o într-o singură frază care mie mi-a plăcut foarte mult: „Feminitatea este atunci când un bărbat întoarce capul şi habar nu are de ce a facut-o”. Eu aşa vreau să fiu. Aşa încerc să fiu.
Victor Hugo a spus că „femeia este cel mai sublim ideal”. Şi nu degeaba se spune că bărbatul este capul, dar femeia este gâtul.

O să închei aşa: iubim femeia pentru că ea găteşte, face ordine şi vorbeşte la telefon în acelaşi timp. Pentru că e în stare să meargă pe tocuri de 15 centimetri fără să se plângă, pentru că oricât de greu i-ar fi şi oricât ar plânge noaptea – dimineaţa te întâmpină cu cel mai frumos şi mai cald zâmbet pe faţa. O iubim pentru că dă naştere altei fiinţe, pentru că sângerează o săptămână şi nu moare..
Şi pentru că e acolo şi te ascultă şi ori de câte ori eşti trist, numai ea ştie să te facă să râzi..

Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese.

 

 

Bărbaţii vin de pe Marte, femeile vin de unde vor ele..

 

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button