FeaturedIstorie

Mizeria cu salariile mai mari pentru balerinii străini

Vă dați seama în ce stadiu de înapoiere sunt românii dacă până și artiștii de la operă sunt niște brute xenofobe primitive care fac scandal pentru că balerinii străini sunt plătiți cu salarii mult mai mari decât balerinii autohtoni?

Și totuși, mie îmi pare că balerinii români au o urmă de dreptate. Să vă explic: baletul în România este o activitate subvenționată de la bugetul de stat. Adică baletul nu este o chestie care produce bani, dimpotrivă, este un moft întreținut cu banii unor oameni pe care pur și simplu nu îi interesează baletul.

Dacă baletul din România ar vinde bilete astfel încât să producă profit, atunci da domnule! din profitul acela să-și aducă țopăitori de talie mondială. Dar este vorba de bani de la buget și în astfel de cazuri, din ce îmi amintesc, se organizează concursuri. Și n-am auzit de organizarea de concursuri de angajare pe salarii mai mari la care balerinii străini și cei români să participe cu șanse egale. De asta mi se pare normal ca balerinii români să reclame că sunt discriminați. Plus că mi se pare că ar fi nevoie de niște procurori în scandalul cu balerinii, înțeleg că deja a trecut pe-acolo Curtea de Conturi și a constatat că banii se cheltuiesc aiurea. Poate că raportul Curții de Conturi ar trebui făcut public, să vorbim și de bani, nu doar despre xenofobie și intoleranță.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button