Mania persecuției!

15 august 2017 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Nu am înțeles asta cu ”topul suferinței la pompă”. Cumperi un produs, trebuie să-l plătești. Ce contează că prețul la pompă te situează pe nu-ș ce loc în Europa? Cele mai multe prețuri variază extrem de puțin. Se numește ”convergența prețurilor”. Trebuie să-mi smulg părul din cap pentru că în Bulgaria litrul de benzină e mai ieftin cu 0,05 eurocenți decât în România? Cât consumă un posesor obișnuit de autoturism anual, la o medie de zece mii de kilometri parcurși? 600 de litri pe an? Adică plătești, să zicem, la o diferență de un eurocent pe litru, șase euro în plus pe an față de bulgar. uriaș, nu? Abisal! Știu, îi dai, nu îi iei.

Aceeași strategie de căcat, a catastrofitei. Mania persecuției! Românii sunt excepția, numai lor li se întâmplă nenorociri, pentru că, nu-i așa, votează ca tâmpiții, și aleg doar ticăloși să-i conducă. Perfect! Și care-i soluția? Va fi capitalismul mai blând cu noi, dacă ne conduc ăi ”dă dreapta”, sau salvatorii neamului? Boc ce guvern a condus? Unul de comuniști? Suntem caraghioși. Și ne batem joc de noi…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign