Investițiile ajută, dar ele se fac doar atunci când există cerere!

08 mai 2017 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Bă! Ăia de vreți ca-n America! Bă, creșterea economică prin consum se face, bă! Investițiile ajută, dar ele se fac doar atunci când există cerere! Când consumul se veștejește, se duce dracului și creșterea! Acum, că soluția pentru creșterea consumului este reducerea taxelor, rămâne de discutat. Că ăia care au cel mai mult de profitat de pe urma reducerilor sunt care au deja putere de consum cu asupra de măsură. Cât să consume în plus, ca să relanseze creșterea economică? Tot o burtă au de hrănit, un hoit de îmbrăcat, o casă de locuit. Dar, dincolo de asta, creșterea consumului este bună pentru economie! Iar dacă se adaugă și politici redistributive, să aduci pe piață mai mulți consumatori, e și mai bine. Așa că relax! Creșterea salariilor, și scăderea taxelor, se impun. Chiar dacă asta contrazice teoria.

PS: și la Amerika e obsesia asta, a bugetarilor plătiți mai bine ca-n privat. Și cititorii le-o trag propagandiștilor, amintindu-le că nu salariile la stat sunt mari, salariile la privați sunt mici. Că Amerika nu e doar Google și Microsoft. E și McDo.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign