FeaturedIstorie

Întrebare: când începe programul ăsta pilot, ”Masa caldă”, pentru care s-au aprobat 14,7 milioane lei prin rectificarea bugetară?

de Constantin Gheorghe

Întrebare: când începe programul ăsta pilot, ”Masa caldă”, pentru care s-au aprobat 14,7 milioane lei prin rectificarea bugetară? Licitații, firme de caterng, să livreze mâncarea, săli de mese, etc. Cine are așa ceva? Poate școlile cu internat. Dar astea au și cantine, cu bucătării. Banii ăștia nu ar trebui dați comunităților foarte sărace, și din mediul rural? Adică celor car u au cum primi mese calde. Nu primesc ei nici cornul ăla cu lapte.

Suma aia pentru medicamente, de 2,1 miliarde de lei, mi se pare uriașă. Aproape 500 de milioan de euro. Cine va avea un concediu foarte îmbelșugat de Crăciun?

Acum, în general, dacă la 1 octombrie a.c. deficitul era de 0,85% din PIB, cum cheltuim 2% din PIB, ceva de genul 3,6 miliarde de euro, într-o lună, respectiv în decembrie? Din banii ăștia peste un miliard de euro se duc pe înarmare. Ce cumpărăm cu ei? Armametul crește în pom? Nu trebuie contractat? Construit? Zău, pe mine nu mă duce capul. Sincer, nu mă duce! Altminteri nu avem bani să mărim salariile. Bine, pa!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button