Istorie

Radio România mi-a întărit convingerea să votez cu PSD

Am mers azi cu mașina prin județele patriei și am ascultat Radio România toată ziua. Cum eram doar la 50 de kilometri de Dunăre, din când în când peste Radio România se suprapuneau bulgarii. Dar nu asta e problema, pe Autostrada Soarelui am ascultat bulgarii vreo 30 de kilometri, chiar începusem să înțeleg știrile și reclamele.

Altceva voiam să vă spun: la Radio România am ascultat o emisiune de dezbateri electorale care mi-a întărit convingerea să votez cu PSD. După o oră de ascultat părerile unor candidați la Parlament am ajuns la concluzia că politicienii ne cred proști și ne iau la mișto. Indiferent de partidul din care proveneau, toți participanții la dezbaterea amintită promiteau așa: salarii mai mari, pensii mai mari, multe locuri de muncă, investiții mari, taxe mici și o stare generală de bunăstare. Singura diferență era de cantitate. Era ca la licitațiile cu strigare, salariul minim pe economie creștea de câteva ori pe minut, a ajuns la 2000 de lei la sfârșitul emisiunii. Pensia minimă? 900 de lei! să moară toți dușmanii!

Nu-mi aintesc cum îi chema pe restul pițifelnicilor, dar știu că a vorbit Ioan Ghișe, parlamentarul ăla de la Brașov de curge scârba pe el. Ghișe a spart banca, a zis așa: dacă Tăriceanu ajunge premier va face investiții în economie de 100 de miliarde de euro. Nu 99 de miliarde, nu 113,13 miliarde – nu! fix 100 de miliarde de euro investiții. Sumă fixă, clară, mare – să impresioneze tot prostul care s-o țină minte. Orice avea de spus, Ghișe începea sau încheia cu ”100 de miliarde de euro investiții” ca un hipnotizator de bâlci.

Și nu c-aș avea ceva cu Radio România, dar moderatoarea nu s-a oprit din pus întrebări tâmpite ca să pună măcar o singură întrebare de bun simț: cum o să faci moș Ghișe să găsești 100 de miliarde? Unde o să le găsești? La cine? Vă spun, nu sunt supărat pe Radio România, am ajuns să-i confund cu bulgarii.

Să revenim. Nemernicii ăștia sunt ca la bâlciul țigăniei: fără număr, fără număr, fără număr, să trăiască familia mea! Și nu contează de la ce partid sunt, toți promit salarii și pensii și taxe mici și gratuități. Sunt atât de nesimțiți că nu le mai tremură gușa. Fac mișto de noi.

Așa că m-am hotărât să fac și eu mișto de ei. Care e cel mai nașpa partid? Din ce citesc pe Facebook înțeleg că PSD e oribil, ăștia ar fi gata să legifereze corupția, să dea drumul la tâlhari din pușcării, să bage băncile în faliment și multe alte nefăcute. Concluzia mea e simplă: votez cu PSD. Vă bateți pula de mine? Îmi bat pula de voi, votez cu PSD, vreau dezastru și scandal, corupție și furăciune.

Când vor veni și politicienii cu ceva de bun simț o să-i bag și eu în seamă. Până atunci votez PSD. Dacă v-ați plictisit de jegoșii ăștia mincinoși vă sfătuiesc să faceți la fel: votați PSD!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button