Întreb și eu, nu dau cu parul

18 iulie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Întreb și eu, nu dau cu parul: dar dacă doborârea avionului rusesc în Siria este cu adevărat începutul loviturii de stat miliare? Dacă s-a mizat pe reacția dură a Rusiei, care a provocat mari necazuri Turciei? Dacă cei care au decis doborârea au vrut să creeze o reacție cât mai puternică de susținere a schimbării prin forță a lui Erdogan, pe fondul greutăților economice și sociale create de embargoul rus? Dacă, iarăși zic, dacă, atentatele din ultima vreme au fost posibile tocmai pentru că niște unii din armată s-au uitat în altă parte când a trebuit? Nu cumva ”scuzele” lui Erdogan, adresate Rusiei și lui Putin, au precipitat lovitura de stat, pentru că începea să scadă sprijinul celor care doreau schimbarea lui?

Ce întreb eu acum este pertinent în măsura în care aceia care trag sforile în lume au prostul obicei de a construi scenarii pentru orice, iar ceea ce fac pare mai degrabă un concurs de scenarii la Hollywood, decât o acțiune în lumea reală…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign