Feudalii vin și pleacă.

09 noiembrie 2018 destin valah Istorie

Chiar am o problemă cu ”feudalismul politic”. Partidele și instituțiile politice au ajuns feudele unor indivizi. Care taie și spânzură. Și care au supuși, nu colegi și parteneri în realizarea unui program politic. Nu e musai să fii cu puternicul zilei, sau împotriva lui. E musai să fii cu instituția/partidul. Că responsabilități ai față de cetățeni, de partid, de membrii și simpatizanții lui, nu față de feudal. Feudalii vin și pleacă. Cu gașcă, atunci când avem noroc.

Ce facem cu aceia care refuză să facă parte din găști, și vor să fie doar membri ai unei organizații, la care au aderat din convingere, nu oportunist, care și-au construit o carieră de la zero, n-au fost trași de păr de unii sau de alții? Îi excludem? Nu au drept de existență? Așa că moraliștii de ocazie ar face bine să se abțină. Pentru că au încurajat acest feudalism nenorocit, și mizeria morală pe care o produce!

Constantin Gheorghe
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign