Ce se poate face?

10 noiembrie 2018 destin valah Istorie


 După 1989, statul român s-a retras din prea multe domenii și a privatizat mai mult decât era necesar. Astfel, au dispărut din portofoliul statului combinatele siderurgice, majoritatea făbricilor și uzinelor, magazinele de toate tipurile, restaurantele, farmaciile, transportul interurban, taximetria, frizeriile, notariatele, băncile (cu excepția CEC-ului) etc. etc. Dar cel mai grav e că statul s-a retras total din activitatea de comerț și a lăsat producătorii agricoli pe mâna samsarilor și a intermediarilor.
Ce se poate face? Soluția e ca statul să reînființeze Ministerul Comerțului Interior, care să preia marfa de la țărani și s-o distribuie în teritoriu, în piețe și magazine, acolo unde e nevoie. Nu mi se pare ceva întâmplător că a dispărut tocmai acest minister, probabil s-au făcut presiuni din afară, cu scopul de a scoate de pe piață micii agricultori individuali, avantajând supermarketurile.
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign