Uncategorized

Esti o persoana sensibila? Afla ce avantaje iti ofera sensibilitatea!

Persoanele deosebit de sensibile percep emotiile mai intens decat ceilalti si, mai mult decat atat, sunt impactate mai puternic de informatiile senzoriale (sunete puternice sau strazi aglomerate).
De multe ori vei auzi sfaturi de la ceilalti despre cum a fi atat de sensibil este o piedica peste care trebuie sa treci, dar este mai usor zis decat facut. Nu este ca si cand poti sa te schimbi pur si simplu ca om sau, in cazul care care ai o perceptie senzoriala mai acuta, sa iti schimbi structura genetica. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa nu permiti acestor senzatii exacerbate sa te impovareze sau sa te copleseasca si sa profiti de beneficiile care vin odata cu aceasta sensibilitate pentru ca intotdeaua exista si o parte buna a lucrurilor.
Tine minte ca ai o multime de caracteristici frumoase care vin odata cu sensibilitatea ta si nu te invinovati pentru aceasta, ci incearca sa iti cultivi empatia, creativitatea si toate lucrurile valoroase care te definesc pentru ca poti face mai mult cu ele decat crezi.
Iata cateva motive pentru care expertii spun ca a fi o persoana sensibila poate fi un avantaj atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau:
1. Simti emotiile pozitive mai profund
Este adevarat ca persoanele sensibile tind sa se se supere si sa se nelinisteasca mai usor ca ceilalti, dar pe de alta parte, atunci cand ti se intampla ceva bun te entuziasmezi peste masura, ceea ce este minunat. Un compliment sau o conversatie placuta iti poate insenina intreaga zi, iar atunci cand are loc un eveniment cu adevarat deosebit nu exista cuvinte pentru a-ti descrie fericirea. Iubesti profund si simti iubirea celorlalti pentru tine cu aceeasi profunzime, iar acesta este un sentiment extraordinar.
2. Esti mai empatic
Empatia este un sentiment de care majoritatea oamenilor sunt capabili la un anumit nivel, iar pentru cei mai sensibli dintre noi este cu atat mai accentuat. Intr-un studiu efectuat recent, cercetatorii au rugat un grup de persoane foarte sensibile si un grup de persoane mai putin sensible sa priveasca o serie de fotografii in care apareau atat straini cat si persoane dragi cu expresii faciale diferite. In cadrul grupului de persoane foarte sensibile, participantilor li s-a activat mai intens zona creierului asociata cu empatia, indiferent daca cei din poze afisau emotii pozitive sau negative.
Cu toate ca nu este nevoie sa fii hipersensibil pentru a avea empatie pentru cei din jur, aceasta este o calitate deosebita si un aport foarte benefic pe care il poti aduce in relatia cu persoanele dragi.
3. Ai potential pentru a fi un lider excelent
Conceptia generala este ca persoanele extrovertite sunt lideri mai buni decat cele femeie inteligenta – afaceri – 2introvertite, in special la locul de munca, dar lucrurile nu stau intotdeauna asa. Persoanele foarte sensibile, care in majoritatea cazurilor sunt introvertite, nu par a avea potential de conducator si cu toate acestea, psihologii spun ca multe dintre calitatile acestora coincid cu cele ale unui lider puternic: sunt constienti de emotiile lor si de ale celor din jur, isi trateaza colegii corect, sunt pasionati de ceea ce fac si au o intuitie excelenta cu privire la ce i-ar putea motiva pe ceilalti. Toate acestea sunt calitati excelente in orice domeniu in care trebuie sa lucrezi eficient cu echipa ta si in care trebuie sa relationezi cu clienti, asa ca utilizeaza-le cu incredere.
4. Esti mai creativ
Sensibilitatea este adesea asociata cu creativitatea si acesta nu este un lucru intamplator. creativitate – ideiPersoanele deosebit de sensibile simt adesea nevoia sa isi exprime si sa se elibereze de toate emotiile si sentimentele pe care le experimenteza si adesea fac acest lucru folosind diferite mijoloace artistice ca pictura, muzica, dansul sau scrisul. Tocmai pentru ca vad lumea intr-un mod diferit, acestia se exprima altfel si sunt mai creativi atunci cand spun o poveste cu ajutorul artei.
5. Esti constiincios si atent la detalii
Constiinciozitatea si atentia la detalii sunt doua dintre caracteristicile definitorii ale persoanelor sensibile deoarece acestea proceseaza lucrurile diferit. Astfel, iti este mai usor sa vezi ceea ce este poate imperceptibil pentru ceilalti, cum ar fi ca cineva da indicii ca ar fi suparat sau schimbarile minore care au loc in jurul tau. Aceasta minutiozitate o poti aplica in tot ceea ce faci si iti permite sa te remarci in orice domeniu de activitate.
6. Stii cum sa te porti cu animalele
Se pare ca animalele pot simti atunci cand o persoana este mai sensibila si sunt atrase decaine aceasta, iar psihologii spun ca empatia pe care o simt se reflecta si asupra animalelor, asa ca sunt printre cei mai buni stapani pentru acestea. De asemenea, pentru ca prietenii nostri cu patru picioare ofera iubire neconditionata, cei mai sensibili dintre noi se bucura cu atat mai mult de afectiunea primita si simt tot ceea ce li se transmite cu mai multa intensitate.

Acasa

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button