FeaturedIstorie

E bine! Să muriți sănătoși!

de Constantin Gheorghe

În primele zile ale lui noiembrie, când începuse deja isteria cu ”toți arșii de la ”Colectiv” afară din țară”, scriam, în rezumat, că tratarea răniților afară devine repede un business, mai ales pentru cei de afară. Care își trimiteau deja comis voiajorii prin spitalele românești, să trieze ”marfa”. Bătălia pe răniți era mare. Criteriile: să fie cât de cât zdraveni, să nu dea colțul prea repede, și să stea cât mai mult la ei în spitale, pentru că statul român plătește cu bani-gheață!

Un spital, public, dar mai ales privat, din străinătate, este condus ca o afacere. Investițiile în secții de mari arși sunt enorme. Și în această afacere contează gradul de ocupare. Foarte mic în această specialitate. Răniții români le oferă un grad mare de ocupare, deci o rapidă recuperare a investițiilor. Da, este în primul rând o afacere!

Aflu acum că se intenționează ”exportul” tuturor răniților de la clubul ”Colectiv”. Tehnocrații loco își dau mâna cu samsarii lor, și iese de-un business de toată frumusețea. Reciproc avantajos. Iar isteriile provocate de Tolontan sunt perfecte pentru a-i păcăli pe proști. Care sunt legiuni. Inclusiv în presă și între ”elitele intelectuale” ale țărișoarei!

Tot atunci spuneam că asistăm la preluarea ostilă, pentru privatizare, a sistemului public de sănătate. Văd că, mai nou, se întrebuințează pentru asta și Justiția, nu numai echipele de zgomote anti orice. Nu sunt naiv să cred că SRI și alții din zona asta sunt străini de campania asta furibundă, de denigrare a sistemului public de sănătate.

Și nu va trece multă vreme până când cetățenii acestei minunate țări vor avea prilejul să danseze Pinguinul, celebrând astfel încă o victorie a capitalismului împotriva lor. E bine! Să muriți sănătoși!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button